Založ si blog

Krv Palestínskych detí je na rukách Hamasu, nie Izraela.

Keď som sa postavila na stranu Izraela, vyrojilo sa proti mne množstvo moralistov, ktorí poukazujú na mŕtve palestínske deti, na ktorých mi údajne nezáleží. Keby Izraelu nezáležalo na živote civilistov, vojna by bola skončila 8. Októbra.

Nezmenila som svoj postoj a stále stojím na strane Izraela a trvám na tom, že má právo brániť sa. Súhlasím, že smrť palestínskych detí je tragédia, ale za ich smrť je zodpovedný Hamas z týchto dôvodov.

Vojnu začal Hamas. Za civilné obete je vždy zodpovedný ten, kto konflikt začal. Preto za smrť nemeckých detí sú zodpovední nacisti, nie spojenci, ktorí ich zabili pri bombardovaní Nemecka.

Hamas používa civilistov ako živé štíty. Rakety, ktorými ostreľujú Izrael umiestňujú na budovy škôl, nemocníc, či obytných domov. Izraelská armáda pred útokom na vojenské ciele ciele varuje civilistov, hoci tým strácajú výhodu momentu prekvapenia a neraz s stane, že teroristi stihnú premiestniť aj zbrane. Navyše Hamas neraz bráni civilistom vysťahovať sa. Tak to je aj v tomto konflikte. Izrael vyzýva obyvateľov nech sa presťahujú na juh Gazy, Hamas ich vyzýva aby ostali a stavajú na cestách zátarasy. Izrael zastavil dodávky vody a elektriny v severnej časti, ale spustil ich na juhu, aby ich donútil evakuovať sa.

Požívanie ľudí ako štíty je vojnový zločin.

Zabrániť civilistom v evakuácii je vojnový zločin.

A tieto zločiny pácha Hamas.

Pácha ich preto, lebo im na vlastných deťoch nezáleží. Je to náboženské hnutie, ktoré má rovnaké ciele ako Islamský štát. Potvrdil to aj syn vodcu Hamasu a dodal, že zničením Hamasu urobí Izrael palestínskym civilistom veľkú službu.

Preto aj naďalej stojím na strane Izraela.

Keď sme už pri tých palestínskych deťoch. Vedeli ste, že v Izraelských nemocniciach momentálne zadarmo poskytujú liečbu stovkám detí z pásma Gazy, ktoré majú vážne diagnózy a ich liečba je finančne náročná (rakovina a pod.)?

Pýtam sa však vás. Má Izrael právo brániť sa? Má odložiť vojenskú operáciu, ktorej cieľom je zničenie Hamasu, lebo tam nevyhnutne budú aj civilné obete? Keď nemá bojovať, čo má teda robiť? Má vyjednávať s nepriateľom? S nepriateľom, ktorý má rovnaké ciele ako Islamský štát – teda úplne zničenie Izraela a vyhubenie všetkých Židov a postupné ovládnutie sveta islamom.

Poznámka: Tento článok som napísala a uverejnila v Novembri. 8. Decembra som však zistila, že mnohé z mojich článkov, ktoré som uverejnila v Októbri a Novembri, mali kvôli nejakej technickej chybe zmenený dátum na December. Kontaktovala som administrátorov, ale neopravili to.

 

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 561553x
Priemerná čítanosť článkov: 5059x

Autor blogu