Založ si blog

Izraelská armáda je najmorálnejšou armádou na svete.

Kritici Izraela opakujú mantru, že odveta za útok Hamasu má byť proporcionálna. Čo myslia tým proporcionálna?

Majú izraelskí vojaci vtrhnúť do domov v Gaze a vraždiť civilistov, znásilňovať, upaľovať zaživa až kým nebude 1400 obetí? To asi nebude možné, lebo sotva nájdu v Izraelskej armáde vojakov, ktorí to budú ochotní spraviť. Vedia to aj palestínski civilisti, preto reagujú na izraelskú armádu tak, ako to vidíte v tomto videu.

Proporcionálna odpoveď na útok vyzerá takto: Ja udriem teba, ty mňa, ja teba, ty mňa, ja teba, ty mňa …..donekonečna. Podobne prebiehala zákopová prvá svetová vojna, ktorá by trvala naveky nebyť nasadenia tankov, ktorý ju zmenil na neproporcionálnu. Vojna sa nemôže viesť proporcionálne, ale musí sa bojovať až do víťazstva, v prípade Izraela až kým nebude Hamas porazený. Vodca Hamasu pre Libanonskú televíziu Memri predsa jasne povedal, že Hamas zaútočí znovu a znovu, až kým Izrael nezničia úplne.

Teda buď tu budeme mať opakované útoky Hamasu, alebo Izrael musí bojovať až do porážky Hamasu.

Britský plukovník Richard Kemp, ktorý sa zúčastnil rôznych konfliktov vo svete vrátane konfliktu v Gaze v roku 2014, v tomto videu tvrdí, že Izraelská armáda je najmorálnejšou armádou na svete. Žiadna iná armáda totiž neberie taký ohľad na civilistov ako izraelská. Poznáte nejakú inú armádu, ktorá informuje civilistov, ktorú budovu idú zničiť, hoci tým strácajú moment prekvapenia a teroristi neraz stihnú premiestniť zbrane? Spojenci, ktorí bombardovali nacistické Nemecko, civilistov nevarovali.

Keď Izrael robí všetko preto aby bolo civilných obetí čo najmenej, prečo doteraz zahynulo viac Palestínčanov ako Izraelčanov? Lebo Hamas používa civilistov ako živé štíty a správa sa horšie ako nacisti. Nemci nepoužívali školy a nemocnice ako vojenské základne a nezabraňovali vlastným civilistom evakuovať sa.

V nemocnici Šífa si Hamas urobil teroristickú základňu a sklad zbraní, nedovolili evakuáciu nemocnice s ktorou chcel Izrael pomôcť, nedovolili dodať palivo (Hamas palivo nemocniciam konfiškuje úplne bežne „pre dobro štátu“). Aby Izrael ušetril životy civilistov, bude riskovať životy vlastných vojakov a namiesto zbombardovania, bude operácia v nemocnici prebiehať cielene.

Kritikov Izraela sa chcem opýtať tieto otázky:

Kto je vinný za obete v nemocnici? Hamas či Izrael?

Ak sa teroristi usídlia  v nemocnici, je to vojenský objekt, na ktorý má právo Izrael zaútočiť, alebo nie je?

Ak to nie je vojenský objekt, tak majú mať teroristi, ktorí sa schovávajú za civilistov, imunitu a byť nedotknuteľní?
Ako sa len opovažujete útočiť na civilistov.

Odsudzujete aj spojencov za porážku nacistického Nemecka, keďže počas bojov zahynulo veľa nemeckých detí?

Ak sa vina a nevina posudzuje podľa počtu obetí, bolo nacistické Nemecko nevinné, keďže najviac obetí mali Nemci?

Na záver jedno vtipné video, možno sa v ňom nájdete.
Poznámka: Tento článok som napísala a uverejnila v Októbri. 8. Decembra som však zistila, že mnohé z mojich článkov, ktoré som uverejnila v Októbri a Novembri, mali kvôli nejakej technickej chybe zmenený dátum na December. Kontaktovala som administrátorov, ale neopravili to.

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 561562x
Priemerná čítanosť článkov: 5059x

Autor blogu