Založ si blog

Antisemiti tvrdia, že Židia nepotrebujú vlastný štát, ale dokazujú presný opak.

Snáď neexistuje tolerantnejšie miesto na svete, ako americké univerzity. Prísne dohliadajú na to, aby sa tam cítili bezpečne všetci študenti, najmä príslušníci rôznych menšín. Ak osobu, ktorá vyzerá ako žena, ale cíti sa ako nebinárna, odmietnete nazývať rodovým zámenom, ktoré si zvolila, čakajú vás ťažké postihy. Nevylížete sa ani z toho, ak zistia, že ste si v minulosti na karnevale naboxovali tvár na čierno. Kanadský premiér sa za to hlboko ospravedlňoval a jeho úprimná ľútosť aj vo mne prebudila svedomie.

Na univerzitách opakovane opakujú, že sloboda prejavu zakotvená v americkej ústave nedáva právo k nenávistnému prejavu (za nenávistný prejav sa považuje použitie nesprávneho rodového zámena, či tvrdenie, že muži nemôžu otehotnieť).
Tieto univerzitné pravidlá sa však záhadne zmenili po 7. Októbri.
Na niektorých amerických univerzitách sa konali verejné demonštrácie, v ktorých volajú po genocíde Židov. Situácia zašla až tak ďaleko, že 70% židovských študentov skrýva svoju identitu, niektorí sa kvôli vyhrážkam boja vyjsť von alebo na prednášky.
Keď to už bolo neúnosné, republikáni sa rozhodli pre verejné vypočutie v americkom Kongrese. Vedúci univerzít naraz zmenili rétoriku a neustále hovorili o potrebe slobody prejavu. Na otázku, či volanie po genocíde Židov porušuje pravidlá univerzity proti šikane, reagovali tým, že to závisí od kontextu a pokiaľ to neprerastie do konkrétnych skutkov, tak porušenie pravidiel to nie je a opäť opakovali aká dôležitá je sloboda prejavu.
Povšimli si to aj izraelskí komici, ktorí natočili túto satiru.

Špekulujem nad tým, čo sa stane ak niekto začne volať po genocíde moslimov či LGBTIQ+ komunity. Predpokladám, že pravidlá sa veľmi rýchlo zmenia.
Svedčila aj jedna študentka, ktorej povedali, že ak sa necíti na americkej univerzite bezpečne, má sa presťahovať do Izraela. Počkajte? Nehovorili títo istí ľudia, že Izrael je nelegitímny štát a že Židia vlastný štát nepotrebujú?

Lebo presne kvôli takýmto ľuďom vzniklo sionistické hnutie.

Na amerických univerzitách zatiaľ k pokusom o vraždu Židov nedošlo, ale iná bola situácia pred vyše mesiacom v Dagestane. Rozzúrený dav napadol lietadlo, ktoré doletelo z Tel Avivu. Na palube lietadla boli aj dagestanské deti, ktoré sa liečili v Izraeli. K úmrtiam nedošlo len vďaka ráznemu zásahu ruskej polície.

V týchto dňoch sa Židia cítia najbezpečnejšie v Izraeli, hoc ich aj ostreľujú hamasácke rakety. V Európskych krajinách sa šíri #WouldYouHideMe, ale Žida žijúci v Izraeli už nemusia nikoho prosíkať, či ich ukryje vo svojej pivnici, ale môžu bojovať za svoj život.

V týchto dňoch, keď sa nám udalosti spred 80 rokov znovu odohrávajú pred očami, je o to viac potrebné nebyť mlčiacou väčšinou, ale postaviť sa proti antisemitizmu. Napríklad aj tým, že ak poznáte príbehy ľudí, ktorí ukryli Židov, pomôžete ich zverejniť ako príklad toho, že aj v časoch zla môžete byť dobrým človekom.

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 561602x
Priemerná čítanosť článkov: 5059x

Autor blogu