Založ si blog

Jogíni žiadajú ministra Krajčího, aby sa ospravedlnil. Pridajú sa aj ateisti, moslimovia a veriaca psychologička?

Aký blázon by bol proti cvikom na spevnenie chrbta? Veď presne o tom jóga je. Alebo snáď nie?
Potom, ako po internete začalo kolovať video zostrihané z kázne pána ministra v cirkevnom zbore, ozval sa aj jógový učiteľ a psychológ Štepita, ktorého podporil Profesijný zväz učiteľov jógy na Slovensku a adresovali pánovi ministrovi otvorený list, v ktorom ho vyzývajú k verejnému ospravedlneniu, v opačnom prípade zvážia ďalšie právne kroky.
Okrem toho, že je ich vyjadrenie plné protirečení (uznávajú, že je náboženská sloboda, ale v zápätí žiadajú ministra aby sa ospravedlnil za svoj svetonázor), pán Štepita hovorí tieto slová: ,,rôzne spirituálne smery, či už hovoríme o jóge, o kresťanstve, budhizme alebo islame  majú možnosť sa navzájom veľmi pekne obohatiť, pokiaľ  nebudeme  sa štvať medzi  sebou navzájom, ale  pokiaľ sa dokážeme posadiť za jeden stôl, diskutovať, pomenovať si rozdiely, nechať ľudom slobodu, nech si vyberú čo ich najviac oslovuje, a zároveň sa navzájom vo všeličom možnom inšpirovať.“
Okrem toho, že si znovu protirečí (dajme ľuďom slobodu nech si vyberú, ale ak sa rozhodnú, že kresťanstvo je pre nich lepšie ako jóga, žiadajme od nich verejné ospravedlnenie), prekvapil ma tým, že vlastne kresťanom dáva za pravdu, že jóga je duchovný smer a nie len fyzické cvičenie.
Predstavte si, že by som napísala: „lyžovanie, kresťanstvo, budhizmus a islam sa môžu navzájom pekne obohatiť.“

Okrem toho pán psychológ má podobný problém ako moja dcéra do veku štyroch rokov. Keď som s ňou v niečom nesúhlasila, rozplakala sa so slovami: „Ty ma nemáš rada !“
List je plný výlevov, že vyjadrenie pána ministra je „hanlivé“, „zasiahol do ľudských a občianskych práv tým, že stavia konkrétnu formu viery, alebo svetonázoru nad druhý, hrubo poškodil ich ústavné práva“ (to je teda prekvapenie, že verím tomu svetonázoru, ktorý považujem za najpravdivejší, ináč by som tomu svetonázoru neverila, či?). Obnivili ho zo šírenia strachu a takto sa to stupňuje, až po prirovnanie ku židom v Tretej ríši, či kresťanom v Islamskom štáte. Chudáci cvičitelia jógy, už sa určite skrývajú niekde v úkrytoch.
Keďže sa takto vyjadruje psychológ, normálne mám po prečítaní listu strach ku jednému z nich zájsť. Čo ak mu poviem: „Moja kamarátka bola obézna, cítila sa neslobodne, tak schudla desať kíl a cíti sa fajn. Asi sa ňou nechám inšpirovať.“? Veď pán psychológ sa na mňa osopí, že rozprávaním tohto príbehu šírim nenávisť k obéznym ľuďom a spustí svoje výlevy o pripravovanej genocíde ľudí s nadváhou.
Ak ste náhodou nevideli video so slovami pána ministra, ale len čítali novinové články či vyjadrenia pána jogína, tak si možno myslíte, že pán Krajči mal dlhú prednášku o škodlivosti jógy, s ktorou vystúpil vo verejnoprávnej televízii.
V skutočnosti to bolo takto: Pred štyrmi rokmi počas sviatku Letníc kázal na bohoslužbách a keďže si v tento deň pripomíname zoslanie Ducha Svätého na učeníkov, porozprával o svojej skúsenosti ako Duch Svätý zostúpil na neho.
Príbeh začína tým, že sa modlili za jedného brata, ktorý „mal dočinenia niečo s okultizmom alebo jógou, cítil sa poviazaný, keď sme sa začali modliť za naplnenie Duchom Svätým… „ a ďalej už iba rozpráva o tom ako boli naplnení Duchom Svätým, chalan bol oslobodený a začali hovoriť v jazykoch. O jóge v celej vyše päťdesiatminútovej kázni padla iba táto jedna veta.
Tu je tá kázeň https://www.youtube.com/watch?v=oWyVDTXNKpU&t=7s

Dúfam, že sa ku výzve pridajú aj iní, ktorí boli dotknutí slovami pána ministra. Urazil aj všetky veštice, vyvolávačov duchov, psychotronikov, predavačov talizmanov a iných okultistov.
A mal by sa aj ospravedlniť moslimom. Vo svojom rozprávaní totiž hovoril: „My sme všetci nadšene chválili Boha: Ježiš, ty si dobrý.“ Moslimovia totiž neveria, že Ježiš je Boh a považujú ho len za proroka, ku ktorému sa nesmieme modliť a jeho slová boli pre moslimov rúhaním!
Určite by mali pána Krajčiho zažalovať aj ateisti. Oni neveria, že existuje nejaký Boh či Duch Svätý a preto ich ani nemohol naplniť.
Nesmieme ani zabudnúť na veriacu psychologičku, ktorá sa ku ministrovi vášnivo vyjadrovala na stránke Zomri a viac som o nej písala v tomto článku.
https://tvrdonova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751404
Ona biblický príbeh o zostúpení Ducha Svätého nečítala ani nikdy Bibliu čítať nebude, lebo jednoducho vie, že Boh sa neprejavuje tak, ako sa to píše v Biblii a Duch Svätý sa nepremáva po humnách (chudáci prenasledovaní kresťania v Číne a Iráne, ktorí sa stretávajú v humnách). Skrátka jej boh robí to, čo chce pani psychologička a prejavuje sa iba tak ako ona povie, že sa má prejavovať, preto by sa jej mal pán Krajči ospravedlniť tiež a z funkcie odstúpiť.
Očakávam, že pán minister sa bude postupne ospravedlňovať jogínom, budhistom, moslimom, ateistom, agnostikom…. veď čo iného už má len pán minister na práci, ako ospravedlňovať sa za to, čo kedysi kázal na bohoslužbách a je v rozpore s inými svetonázormi.

Na záver sa chcem opýtať jogínskej komunity.
Vy veríte, že človek je hriešny a nedokáže sa sám z tohto stavu dostať?
Veríte, že Ježiš je boží Syn, ktorý zomrel za naše hriechy a vstal z mŕtvych?
Veríte, že ak človek uverí v Ježiša, poprosí ho odpustenie hriechov a urobí ho pánom svojho života, získa večný život?
Veríte, že Ježiš vyslobodzuje z poviazania okultizmu, návykových látok, nenávisti a iných hriechov?
Veríte, že Ježiš aj dnes uzdravuje?

Neveríte? Teda vy tvrdíte, že váš svetonázor je lepší ako ten môj a pána ministra?
Ako si nás takto dovoľujete diskriminovať?
Nemám vám tiež napísať list, kde vás verejne vyzvem k ospravedlneniu?

Výzva k ospravedlneniu:

Výzva k verejnému ospravedlneniu

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 560906x
Priemerná čítanosť článkov: 5053x

Autor blogu