Založ si blog

Ani v čase epidémie ľudia nehľadajú Boha.

Kedykoľvek v dejinách prichádzali epidémie, ľudia sa správali rovnako.
Niektorí spočiatku problém popierajú. Pud sebazáchovy mnohých vedie ku robeniu si zásob a opatrnosti, ale v dnešnej dobe sa za to hanbia, lebo to nie je „cool“. V Taliansku pred vyše dvoma mesiacmi progresívci na uliciach objímali Číňanov, aby tým bojovali proti rasizmu.
Keď sa už problém popierať viac nemohol a epidémia mala veľa obetí, ľudia hľadali vinníkov, na ktorých si mohli vyventilovať svoj hnev. V stredoveku počas morových epidémií topili Židov, v Rímskej ríši boli na vine kresťania (nielen v rímskej ríši, redaktor New York Times viní z rozšírenia koronavírusu v USA evanjelikálnych kresťanov, ktorí dopomohli Trumpovi k zvoleniu za prezidenta.

Možno predpokladajú, že keby bol v úrade demokratický kandidát, epidémia by ich obišla).
Ak je úmrtnosť príliš vysoká, tak niektorí prepadnú hedonizmu a chcú si ešte stihnúť poriadne užiť.
Jedna vec ma však zaráža najviac – že ani počas epidémií, kedy sú životy ľudí a ekonomika ohrozené, väčšina ľudí sa nezamýšľa nad tým, či je Boh, či je niečo po smrti a či človek môže nájsť pevný bod v neistých časoch.
Ak ku týmto ľuďom nepatríte, odporúčam toto video.

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 557696x
Priemerná čítanosť článkov: 5024x

Autor blogu