Založ si blog

Kandidátka Progresívneho Slovenska ma hlboko pobúrila.

Keď som sa pozrela na zoznam kandidátov do parlamentu tej najpokrokovejšie strany, ktorá vyznáva Svätú trojicu progresivizmu (diverzita, inklúzia, rovnosť) ostala som rozčarovaná.
Medzi 150 kandidátmi je iba 52 žien. Kde je rodová rovnosť? Ba dokonca aj na prvé miesto dali muža. Nebolo už v histórii dosť utláčajúceho patriarchátu?
A čo inklúzia zvyšných 52 pohlaví?
A kde je rasová diverzita? Okrem Irenky sú tam len samí bieli. Ako k tomu prídu Černosi, či Aziati? Skutočne som netušila, že budete takí rasisti.
A čo konfesionálna diverzita? Nevidela som tam žiadnu ženu v hidžábe. Netrpíte náhodou skrytou islamofóbiou?
Všetko sú tam len zdraví jedinci? Prečo zabúdate na postihnutých ľudí a nedáte aj im priestor?
Prečo tam máte len 11 ekológov a evironmetalistov? Vari neviete, že zastavenie globálneho otepľovania je najväčšou výzvou, lebo v opačnom prípade všetko ľudstvo do 12 rokov zahynie? Mám ale otázku, ako chcete dosiahnuť uhlíkovú neutralitu, keďže výroba drog sa bez uhlíkovej stopy nezaobíde. Ale som si istá úprimnosťou vašej snahy zastaviť otepľovanie, keďže koke sa moc nedarí pri vysokých teplotách.
Aj tých kontrolórov toho, či sa ľudia správne vyjadrujú a netreba na nich podávať trestné oznámenia, máte primálo. Veď pán Sibyla to nemôže všetko stihnúť. Viete koľko rasistických či sexistických vtipov ľudia dennodenne hovoria? Blíži sa zima a opäť tu začne spoločnosť demoralizovať hŕba popieračov globálneho otepľovania. Ak tomu neurobíte rázny koniec, budú sa tu rozmáhať dezinformátori.
Každopádne, odflákli ste to a v týchto voľbách odo mňa hlas nedostanete.

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 560925x
Priemerná čítanosť článkov: 5053x

Autor blogu