Založ si blog

Slováci okupujú horné Uhorsko rovnako ako Židia okupujú Palestínu.

Rôzni „experti“ nám Izraelsko- Palestínsky konflikt vykresľujú takto:
Celé stáročia na území dnešného Izraela žil palestínsky národ, keď zrazu jedného dňa začalo na ich územie prichádzať množstvo Židov, ktorí ich vytlačili z ich územia, prevzali vládu nad zemou a začali utláčať tých pôvodných obyvateľov, ktorých sa im nepodarilo vyhnať. Ako by ste neboli na strane bojovníkov proti okupantom?
Problém je len v tom, že tento obraz je historicky nepravdivý.

Ktoré územie Izraela je okupované.
Chcem najprv vyjasniť, čo si pod pojmom „okupované územie“ prestavuje Hamas a jeho podporovatelia a čo západní politici.
Podporovatelia Hamasu v uliciach (nielen) Európskych miest skandujú „from the river to the sea Palestine will be free“, teda volajú po likvidácii celého štátu Izrael a po genocíde všetkých Židov (nielen) na tomto území. OSN a 163 štátov, ktoré uznali Izrael, však za okupované považujú len to územie, ktoré Izrael získal po vojne v roku 1967 od štátov, ktoré Izrael napadli (Golanské výšiny, západný breh Jordánu a Gazu, ktorú od roku 2005 Izrael neokupuje). Prekvapuje ma však, že územie napríklad Východného Pruska za okupované nepovažujú.
Ako to teda bolo so vznikom štátu Izrael a údajnou okupáciou.

Mýtus číslo 1: Židia nie sú pôvodní obyvatelia Palestíny, ale prišli tam ako okupanti z Európy.

Nie je pravdou, že Žida na tomto území nežili. Hoci Rimania po potlačení povstania množstvo Židov z krajiny vyhnali a Judsko premenovali na Palestínu, stále tu veľa Židov žiť ostalo. Židia sú jediný národ, ktorí tu žil nepretržite po tisícročia dávno pred príchodom Arabov. Teda na území Izraela dnes žijú Žida, ktorí sú potomkami pôvodných obyvateľov, množstvo Židov sa prisťahovalo z Európy a veľkú skupinu tvoria židovskí utečenci, ktorých vykopli z arabských krajín. Koncom 19. storočia, teda dávno pred vznikom Izraela, žilo na území dnešného Izraela viac ako 25 tisíc Židov, postupne sa tam prisťahovalo 850 tisíc Židov, ktorých vyhnali z arabských krajín a prichádzali tam aj Židia z Európy, ktorý tam od 19. storočia postupne skupovali pozemky. Takže ak nevoláte po genocíde, ale chcete len Židov vykopnúť z Izraela tam, odkiaľ prišli, chcete tým povedať že potomkovia 850 tisíc ľudí sa majú vrátiť do Arabských krajín, kde dostanú naspäť svoje majetky (pozemky a domy)?

Mýtus číslo 2: Židia Arabom ukradli ich zem.
Nikdy neexistoval štát zvaný Palestína. Toto územie bolo okupované Osmanskou ríšou. Po porážke Turkov toto územie prevzali Briti pod svoj mandát a postupne tam vytvorili krajiny, ktoré predtým neexistovali ako napríklad Jordánsko či Libanon. Keď Židia videli, že okolo nich sa vytvárajú arabské štátu, vyrukovali s prosbou, či tiež môžu mať vlastný štát, lebo vždy keď ich arabským susedom „prepne“, vraždia ich. Briti sa v roku 1917 začali myšlienkou vytvorenia Židovského štátu vážne zaoberať (Balfourova deklarácia ). Neskôr prišla OSN s návrhom vytvorenia dvoch štátov na území Palestíny – jeden pre Židov žijúci na tomto území, druhý pre Arabov žijúcich na tomto území. Arabi túto ponuku odmietli a napadli Izrael, ktorý vyhlásil nezávislosť v máji 1948. V roku 1967 sa o porážku Izraela pokúsili znova, ale Izrael opäť vyhral a rozšíril svoje územie. Získal Gazu, Sinajský polostrov, západný breh Jordánu a Golanské výšiny. Keď sa v Egypte zmenil režim a uzavrel s Izraelom mierovú zmluvu, Sinajský polostrov im Izrael vrátil. Gazu však naspäť nechceli a dodnes nechcú. Prečo asi?

Mýtus číslo 3: Židia vyhnali Arabov ich domov.
Keď žida začali prichádzať na územie dnešného Izraela, bola to veľmi riedko osídlená zem. Preto nemuseli nikoho z ich domov vyháňať. Na mieste, kde dnes stojí Tel Aviv bol maláriový močiar.
K väčšiemu presunu obyvateľov došlo po vzniku štátu Izrael. Keď okolité arabské štáty napadli Izrael, mnohí Arabi sa z Izraela vysťahovali, aby nestáli v ceste vyvraždeniu Židov (mnohí len preto, lebo sa báli vojny). A Židia, ktorých vyhnali z arabských krajín, sa sťahovali do Izraela. V predchádzajúcom článku som uviedla presné počty. Tí Arabi, ktorí na území Izraela ostali, majú dnes izraelské občianstvo a rovnaké práva ako Židia.

Arabský palestínsky štát nemôže byť okupovaný, lebo nikdy neexistoval.

Mýtus číslo 4. Útok Hamasu je len dôsledkom okupácie Gazy.
Izrael sa z Gazy stiahol v roku 2005, násilne odtiaľ vysťahoval všetkých židovských obyvateľov a ponechal im úplnú samosprávu. Predtým z Gazy vyvážali milióny kvetov a množstvo zeleniny. Hneď po stiahnutí Izraelských osadníkov skleníky zničili a z Gazy už letecky „vyvážajú“ iba rakety na územie Izraela. V prvých a jediných voľbách si občania zvolili Hamas. Jedna zo žien, ktorá získala množstvo voličských hlasov mala obrovskú vážnosť v komunite preto, lebo troje zo svojich detí poslala ako samovražedných atentátnikov medzi izraelských civilistov a prehlásila, že má ďalších sedem synov, ktorých je ochotná obetovať. Keďže cez hranice prúdili občania opásaní výbušninami, musel Izrael výrazne sprísniť kontroly na hraniciach (stále však nie tak prísne ako Egypt, ktorý k sebe z Gazy nechce vpustiť takmer nikoho). Takže je pravdou, že Gaza je čiastočne väzenie, ale nie je pravda, že ju Izrael okupuje. Hamas však otvorene prehlasuje, že celé územie Izraela je okupované, takže podľa nich bol útok oprávnenou reakciou na okupáciu.

Ak povieme, že Izrael okupuje územie Palestíny, môžeme povedať, že Slováci okupujú územie Uhorska. Sú tu však nejaké rozdiely: Uhorské kráľovstvo existovalo asi tisíc rokov, ale nikdy žiaden palestínsky arabský štát neexistoval. Slováci sa hromadne nesťahovali na územie Slovenska z iných krajín, v ktorých ich prenasledovali. Ale ak uznávate legitímnosť štátu Slovenská republika, prečo neuznávate právo Izraela na existenciu?
Ak poznáte nejakých Slovákov, ktorí zachránili Židov počas holokaustu, chcem vás povzbudiť aby ste sa zapojili do tohto projektu.
Na záver jedno satirické video o študentoch na americkej Columbia Univerzity, ktorí podporujú Hamas.

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 561860x
Priemerná čítanosť článkov: 5062x

Autor blogu