Založ si blog

Poznala som jedného teroristu a toto je jeho príbeh.

Keď strelec v Teplárni pre rokom chladnokrvne zavraždil Matúša a Juraja, väčšina ľudí nemala problém správne pomenovať motív – bola ním nenávisť. Aj manifest vraha potvrdil, že tento mladý muž sa tak nechal ovplyvniť propagandou, že nenávidel takmer celý svet. Nenávidel Židov, politikov (prvotným cieľom mal byť premiér), LGBTIQ+ komunitu, ľudí iných rás a jeho nenávisť k životu bola väčšia ako láska k svojmu vlastnému životu.

Keď skupina sadistických vrahov z Gazy zmasakrovala tisícku ľudí tým najkrutejším možným spôsobom, tí istí ľudia, ktorým bol jasný motív vraha zo Zámockej, zrazu hľadajú iné motívy. Ktorý človek dokáže len tak bezdôvodne odrezať hlavy, upáliť zaživa deti, prebodnúť tehotnú ženu, či brutálne znásilniť? Je za tým frustrácia, okupácia, zúfalstvo…. čokoľvek len nie v prvom rade nenávisť, ktorú nasávali spolu s materským mliekom.

Ľudia žijúci na západe majú narcistickú predstavu, že všetci ľudia rozmýšľajú ako oni a majú rovnaké hodnoty. Myslia si, že ak sa niekto odhodlá k ohavným činom, museli mu strašne ublížiť. Nie všetci ľudia však majú rovnaké hodnoty. Pochopila som to, keď som študovala v zahraničí, zoznámila som sa s moslimami z rôznych kútov sveta a bola som zhrozená z ich iracionálnej nenávisti voči Izraelu.

Toto je príbeh jedného z nich. Sympatický mladý muž z Egypta študoval v Moskve medicínu a zamiloval sa do mojej spolužiačky. Konvertovala kvôli nemu na islam. Po ukončení štúdií sa presťahovali do Egypta, muž bol úspešný lekár, doma mal peknú a oddanú manželku a dve zdravé, krásne, inteligentné deti. Keď vznikol islamský štát, zdvihol kotvy, vycestoval z Egypta do Sýrie a stal sa emirom zdravotníctva. Akú traumu zažil tento muž, keď sa pripojil k hrdlorezom, ktorí upaľovali zaživa ľudí, ktorí boli z inej odnože islamu? Čo mu chýbalo, keď sa rozhodol podporovať mužov, ktorí  podrezali hrdlá koptským kresťanom a video z popravy zverejnili s posolstvom, že takto vyhlasujú vojnu kresťanskému svetu? Ktorá jezídska žena mu ublížila?

Zvyšok príbehu poznáte z médií  – manželku s deťmi na jar doviezol vládny špeciál na Slovensko a je obvinená z terorizmu a manžel je v Sýrskom väzení. Poznala som tohto muža osobne a nesprával sa ako sociopat. Práve naopak, bol to sympaťák. Čo ho motivovalo? Žeby za tým predsa len bola ideológia?

Poznám aj iný príbeh. Mladého židovského muža nacisti odvliekli do koncentračného tábora, kde strávil tri roky. Keď tábor oslobodili, nemal už nijakú rodinu (všetkých nacisti zavraždili). Mal sedemnásť rokov a vážil 28 kilogramov. Keď ho švajčiarsky červený kríž dal dokopy, čo tento muž urobil? Očakávali by sme, že zoberie zbraň a zasvätí život pomste. Nič také sa nestalo. Niektorí s jemu podobným osudom zasvätili život loveniu nacistov, ale nikdy sme nepočuli o tom, žeby po Európe chodili hordy Židov, ktorí masovo vraždia nemeckých civilistov.

Viete, čo urobil tento muž? Oženil sa a presťahovali sa do Izraela. Nemal vzdelanie, lebo v tábore prežil roky, ktoré mladí ľudia strávia na strednej škole. Tak sa rozhodol obchodovať s japonskou elektronikou. Nikdy som tohto muža osobne nepoznala, ale poznám jeho tri deti a manželku – 95 ročnú pani, s ktorou sme natočili film o jej záchrancoch. Tu je jej príbeh a projekt pre stredné školy, ktorý sa táto rodina rozhodla podporiť.

Dva rôzne príbehy s rozdielnym osudom. Čo spôsobilo ten rozdiel?

Syna zakladateľa Hamasu, ktorého príbeh som písala mal pred pred troma dňami reč, v ktorej povedal tieto slová: „Keď sa Amerika rozhodla poraziť Bin Ladina, povedal som im. Vy idete po Bin Ladinovi, lebo je terorista. A čo boh, ktorého Bin Ladin uctieva? A so smiechom dodal: „A vtedy ma zrušili (umlčali).“

 

 

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 561863x
Priemerná čítanosť článkov: 5062x

Autor blogu