Založ si blog

Ako sa tolerantné média stali v kampani proti Milosti netolerantnými.

Vždy som si myslela, že slovo tolerancia znamená to, že neubližujem ľuďom s ktorými nesúhlasím. Avšak najmä na západe sa rozšíril taký nešvár, že tí najtolerantnejší sa v mene tolerancie rozhodli všemožne bojovať proti ľuďom, ktorí si dovolili mať iný názor ako je ten jediný správny. Jednou zo zbraní je aj vyhrážanie sa spoločnostiam, ktoré sponzorujú rôzne akcie s nádychom konzervativizmu. A tento nešvár dorazil aj na Slovensko.

Pre tento aktivizmus sa rozhodli novinári Aktualít. Začali kontaktovať sponzorov, ktorí podporili kresťanský festival One way fest, ktoré organizuje kresťanské spoločenstvo Milosť. Nátlak bol zrejme dosť silný, keďže jedna poisťovňa, ktorá mala poskytnúť malý finančný príspevok, z ktorého sa mal hradiť prenájom techniky na detský program, nielenže sponzorstvo odriekla, ale zároveň žiadajú „aby ani ďalej nedistribuoval letáky alebo akékoľvek iné informačné materiály festivalu s naším logom.“ V opačnom prípade to „budeme riešiť právnou cestou,“.

Neviem, ako to organizátori vyriešia, keďže akcia začína už o dva dni. Či skartujú všetky vytlačené pozvánky, postrhávajú plagáty a dajú vytlačiť nové, čo nebude lacnou záležitosťou, alebo nájdu jednoduchší spôsob.

Poisťovňa tvrdí, že netušili, kto je organizátorom podujatia.

Organizátori festivalu však reagujú týmito slovami: „Predpokladáme, že Vaše otázky súvisia s partnerstvom so spoločnosťou, ktorú ste vy napriamo kontaktovali, o čom máme vedomosť. Táto spoločnosť bola od začiatku veľmi jasne informovaná, o aký festival ide, a tiež o tom, kto je organizátorom festivalu,“ a dôkazom má byť mailová komunikácia.

Chcem však poisťovni pripomenúť, že ako klientke sa mi vôbec nepáči, že si nevážia všetkých klientov, nechávajú sa manipulovať aktivistami a pravdepodobne nepíšu pravdu (mailová komunikácia má byť dôkazom). Preto vážne uvažujem o ukončení zmluvy s ňou. (Tým ani náhodou netvrdím, že je ich povinnosťou sponzorovať kresťanské akcie, ale slušní ľudia nerobia to, že žiadajú skartovať pozvánky, lebo oni si to na poslednú chvíľu rozmysleli). Zároveň ma teší, že jedným zo sponzorov je aj firma, kde pravidelne nakupujem a s radosťou tak budem robiť aj naďalej.

Vôbec ma neprekvapuje táto kampaň od Aktualít. Bývalá členka Milosti si až v rozhovore pre nich spomenula, že ju niekto znásilnil  a nepriznala sa preto, lebo určite by ju nútili vydať sa za toho násilníka (v rozhovore pre Refresher, ktorý mu predchádzal, to ešte nespomína). Pred dvoma rokmi začali šíriť taký strach proti letničným kresťanom, že ani Goebbels by neodviedol lepšiu prácu – Michal Havran strašil, že letničných kresťanov sa treba báť, lebo chcú zaviesť režim ako v Iráne (teda hromadne popravovať) a prenasledovať oponentov. Zatiaľ však vidím presný opak – hon na čarodejnice tu spustili progresívni aktivisti, ktorí sa hrajú na investigatívnych novinárov.

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 557621x
Priemerná čítanosť článkov: 5024x

Autor blogu