Založ si blog

Najčastejšie argumenty potratových aktivistov.

Keď skupina poslancov okolo pani Záborskej predložila svoj návrh týkajúci sa interrupcií, ozvali sa aj propotratoví aktivisti.
„Najracionálnejšie“ argumenty predložila pani poslankyňa Monika Beňová, ktorá sa do pani Záborskej aj iných zástancov života veľmi ostro pustila v tejto facebookovej diskusii, kde jej vynadala, že je podlá žena.

📣📣📣REAKCIA NA PANI MONIKU BEŇOVÚ & LIST PREDSEDOVI EURÓPSKEHO PARLAMENTUPani europoslankyňa Monika Beňová šíri v…

Uverejnil používateľ Anna Zaborska – Kresťanská únia Štvrtok 24. septembra 2020

Ale iní boli menej osobní ako pani poslankyňa a ich najčastejšie námietky sú tieto:

1. Snažme sa vytvoriť také podmienky, aby ženy deti mať chceli. Súhlasím. Čo tak dať odvodové prázdniny otcovi dieťaťa v čase keď je žena s malým dieťaťom doma?

2. V čase koronakrízy máme dôležitejšie problémy a nie je vhodný čas na to, aby sa parlament zaoberal interrupciami. Znamená to, že nemá ani riešiť dôchodky, ochranu zvierat, ani sa nemá zaoberať ničím, čo nesúvisí s koronakrízou?

3. Muži nemajú právo diskutovať o interrupciách, lebo ich sa to netýka. Znamená to, že sa nesmiem nikdy vyjadriť k ničomu, čo sa ma priamo netýka? Muži zo Severu USA nemali bojovať za zrušenie otroctva a označiť otroctvo za zlo, lebo neboli v koži farmárov z juhu, ktorí otrokov na plantážach potrebovali? Nemám právo odsudzovať ženskú obriezku, lebo nie som africká žena? Nemám právo odsudzovať odsekávanie hláv, lebo nie som v koži islamistov?

4. Iní nemajú rozhodovať o ženskom tele, dokonca ani otec dieťaťa. Dieťa nie je ženské telo, lebo má inú DNA ako matka a žiadna zdravá žena nemá dve srdcia, osem končatín, štvoro obličiek atď. A ak naozaj trváte na tom, že otec dieťaťa sa nemá čo starať do ženského tela, tak ani by nemusel mať povinnosť platiť žene, pokiaľ sa rozhodne, že kus jej tela dorastie do dieťaťa. Keď má žena mať právo zabiť jeho dieťa so slovami „moje telo – moja voľba“, muž má mať právo neplatiť, veď „moje peniaze – moje voľba.“, tak ako to povedal tento komik https://www.youtube.com/watch?v=MoudH-RPnEE

5. Nie je to dieťa, je to len zhluk buniek. Je vedecký konsenzus, že nový jedinec vzniká počatím. To nie je vec náboženstva, ale vedy.
Pokiaľ chceme vytýčiť akúkoľvek inú hranicu, kedy je už človek človekom, je to veľmi problematické aj z vedeckého hľadiska, aj z morálneho a môže to dôjsť až do takého stavu, ako v niektorých štátoch USA, kedy je potrat povolený až do pôrodu a pokiaľ to dieťa prežije a narodí sa živé, je možné neposkytnúť mu zdravotnú starostlivosť. Preto pred pár dňami Donald Trump podpísal exekučný príkaz, že deťom, ktoré prežili pokus o potrat sa musí poskytnúť zdravotná starostlivosť. Je zaujímavé, že bojovníci za potraty, ktorí argumentujú tým, že je to len zhluk buniek, nezabudnú dodať, že pre každú ženu je to ťažké rozhodnutie. Prečo? Je ťažké rozhodnutie dať si vyoperovať materské znamienko, či nejaký výrastok? Väčšina žien vie, že to nie je len zhluk buniek a preto po zákroku majú výčitky svedomia.

Chcem povedať pár slov ženám, ktoré boli na potrate a trápia sa kvôli tomu. Existuje pre vás nádej na nový život a odpustenie. Každý človek zhrešil a kvôli svojim hriechom je oddelený od Boha. Ale Boží Syn Ježiš Kristus zomrel za naše hriechy a na tretí deň vstal z mŕtvych a ponúka odpustenie a večný život. Potrebujete len v neho uveriť a vlastnými slovami ho požiadať aby vám odpustil, dal vám nový život a začať ho nasledovať.
https://www.milost.sk/logos/clanok/mami-preco

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 561145x
Priemerná čítanosť článkov: 5055x

Autor blogu