Založ si blog

Kresťania sú ako stádo oviec

Mnohí hovoria:  „Ja nepotrebujem chodiť nikde na bohoslužby, lebo modliť sa a čítať si Bibliu môžem aj doma. Veď Boh ma predsa počuje všade.“ To je síce pravda, ale takéto individualistické kresťanstvo je úplne nebiblické. V Biblii sa opakovane píše, že keď ľudia uverili v Ježiša, dali sa pokrstiť a pripojili sa k veriacim. Na iných miestach v Biblii sú veriaci vyzývaní, aby neopúšťali spoločné zhromaždenia, ale sa navzájom povzbudzovali a napomínali.

Je jasné, že človek sa nestáva kresťanom tým, že chodí na bohoslužby, ale preto, že uveril v Ježiša a prijal od neho odpustenie svojich hriechov.
Ale Ježiš povedal, že sú dve cesty, široká, ktorá vedie do zahynutia a úzka, ktorá vedie do života a iba ten, kto vytrvá vo viere na úzkej ceste získa večný život. A určite nie je možné vytrvať na úzkej ceste bez spoločenstva s inými veriacimi.
Inde v Biblii sa píše, že Boh ustanovil apoštolov, prorokov, pastierov a iných služobníkov, aby veriacich povzbudzovali a napomínali.
Cirkev je tiež prirovnaná ku telu, kde sa jednotlivé orgány navzájom potrebujú.
Myslím si, že aj bez čítania Biblie človek pochopí, že ak chce človek vytrvať na nejakej ceste, nejde to bez toho, aby sa obklopil ľuďmi podobného zmýšľania a s podobnými cieľmi.
Je bežné, že ak chce človek dosiahnuť nejakú kvalifikáciu, prihlási sa napríklad na kurz.
Prečo si teda tak veľa ľudí myslí, že je možné vytrvať na ceste za Ježišom bez toho aby sa pravidelne stretával s inými ľuďmi, ktorí tiež milujú Boha?
Asi je to prehnanou nezávislosťou a neochotou nechať formovať svoj život. Mnohí ľudia Boha poslúchať nechcú a preto neznesú, keď im niekto „kecá“ do života.
A keď mi niekto povie, že nasleduje Ježiša, ale nikde nechodí na bohoslužby, tak sa len pousmejem, lebo ten človek žije vo veľkom sebaklame.
Mnohí prirovnávajú kresťanov ku stádu oviec. Viem, že to myslia hanlivo a chcú povedať, že sú nevzdelané, ľahko manipulovateľné stádo, neschopné rozmýšľať.
Opak je pravdou. Len rozumné ovce si uvedomujú, že diabol je ako vlk, ktorý číha na každom kroku, aby ich zožral a zostávajú v bezpečí ak sa budú pridŕžať stáda. A len pyšní a neskúsení si myslia, že si v tomto skazenom svete zachovajú vieru bez toho, aby ich iní kresťania naprávali a povzbudzovali vo viere. Arogantní ľudia si myslia, že sa nikdy nemýlia a preto nepotrebujú aby ich iní poučovali čo je a čo nie je správne, ale nech sa taký človek nemýli, že nasleduje Ježiša.
Samozrejme, človek má byť rozumný, ktoré stádo si vyberie. Určite by som nechodila do cirkvi, kde sa deje to, čo povedal Ježiš farizejom, že vyprázdnili Slovo Božie tým, že k nemu pridali ľudské učenie a tradície. Ani by som nechodila tam, kde nedávajú žiadny priestor práci Ducha Svätého. Ale treba si nájsť spoločenstvo, kde sa káže celé Božie slovo a kde Boh naozaj koná skrze Ducha Svätého.
Bez života v cirkvi, nie je totiž možné naozaj nasledovať Ježiša.

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 560305x
Priemerná čítanosť článkov: 5048x

Autor blogu