Odveta Izraela voči Iránu bude tvrdá.

To, že Izrael na druhý útok Iránu zatiaľ nereagoval, znamená, že si tento krok poriadne premyslí. Mnohí politici vyzývajú Izrael, aby neeskaloval situáciu a nech v žiadnom prípade nezničí Iránske jadrové zariadenia.
Pripomína mi to politiku, ktorú pred vojnou viedli voči Hitlerovi. Neustále mu ustupovali, dokonca mu aj Mníchovskou zradou obetovali Československo a vieme ako nakoniec dopadli. V záujme záchrany mieru by pokojne boli Hitlera nechali vyrobiť aj atómovú bombu.

Našťastie, mnohí politici majú zdravý rozum (dokonca aj v Kanade) a najvýstižnejšie to vyjadril opozičný politik Pierre Poilievre, ktorý tvrdí, že nechať Iránsky režim vyrobiť atómovú zbraň by bola tá najnebezpečnejšia a najnezodpovednejšia vec a ak im v tom Izrael zabráni, urobí tým ľudstvu veľkú službu. Tu je presné znenie jeho vyjadrenia.

Predpokladám, že Izrael na Iránsky útok odpovie zničením jadrového programu, likvidáciou vodcov tohto režimu a zasiahne aj iné dôležité strategické ciele, ktoré Iránsky režim ochromia. Každopádne, Ajatoláh by sa mal v tieto dni držať čo najďalej od členov svojej rodiny.

Uvidíme, či sa moja predpoveď naplní.

Je isté, že ak Izrael bude reagovať, zase sa svet pobúri ako si Židovský štát dovolil niečo také. Veď mnohí sa pobúrili nad chirurgicky presnou operáciou s pejdžermi.

V tomto krátkom videu som vysvetlila prečo bol Izrael nútený urobiť inváziu do Libanonu a v tomto podrobnejšom videu som popísala aj vzťah Iránu k Izraelu

Článok som pôvodne uverejnila na blog.idnes

Vodca Hamasu Sinvár je mŕtvy.

17.10.2024

Izraelská armáda zabila vodcu Hamasu. Muža, ktorému izraelský lekár zachránil život. Viete ako sa mu odmenil? Útokom 7. Októbra, pri ktorom bola zavraždená neter tohto lekára. Hovorím o tom v tomto videu. https://www.youtube.com/shorts/0tmGRd-gmDc

Prečo Hamas a Hizballáh začali vopred prehratú vojnu?

11.10.2024

Prečo Hamas pred rokom napadol Izrael, keď im muselo byť od začiatku jasné, že tú vojnu nemôžu vyhrať? Dúfali síce, že izraelských obetí bude mnohonásobne viac, ale museli počítať s odvetou. Vysvetlení môže byť viacero. Neznesiteľné životné podmienky v Gaze Určite to nie je preto, že by Gaza bol strašný koncentračný tábor a jej obyvatelia nemali inú možnosť, [...]

Má Izrael právo na sebaobranu?

03.10.2024

7. Októbra vtrhli vraždiace komandá z Gazy na územie Izraela a zanechali po sebe stovky mŕtvych, zmrzačených a znásilnených obetí. Menej známym faktom je to, že 8. Októbra sa k nim pridala teroristická skupina Hizbaláh z juhu Libanona a takmer rok dennodenne ostreľuje Izrael raketami, ktoré zabili stovky ľudí a vysídlili desaťtisíce ľudí zo severu Izraela. Nezachytila som, [...]

Belgicko, Zelenskyj, Fico, summit

Fico: Ukrajinský plán víťazstva je kontroverzný

18.10.2024 10:18

Premiér dodal, že nepovažuje za dobrý nápad členstvo Kyjeva v Severoatlantickej aliancii.

požiar, hasiči, nemecko

Nová hasičská stanica ľahla popolom, nemala požiarny poplachový systém

18.10.2024 09:45

Podľa prvých odhadov vznikli škody za 20 až 24 miliónov eur.

Jahja Sinwár

VIDEO: Sám v zdemolovanom byte. Po drone hodil palicou. Posledné zábery zabitého vodcu Hamasu

18.10.2024 09:10

Izraelská armáda zverejnila zábery z dronu, ktoré podľa nej zobrazujú posledné sekundy života vodcu palestínskej teroristickej organizácie Hamas.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 122
Celková čítanosť: 594843x
Priemerná čítanosť článkov: 4876x

Autor blogu