Založ si blog

Čo hovorí ústava SR na výrok Plavákovej?

Keďže nie som právnička, opýtala som sa umelej inteligencie na výrok pani Plavákovej. Na otázku, čo hovorí ústava Slovenskej republiky o práve ešte nenarodených detí, som dostala odpoveď, že Ústava Slovenskej republiky v článku 15 hovorí o práve na život, ktoré sa vzťahuje aj na nenarodené deti. V tomto článku sa píše:

Článok 15, odsek 1: „Každý má právo na život. Ľudský život je hodný ochrany už pred narodením.“

Natočila som o tom video tu.
Keďže písanie blogov je časovo veľmi náročné, chcem postupne prejsť na natáčanie needitovaných spontánnych videí, v ktorých sa budem venovať rovnakým témam, ako sa venujem na svojich blogoch, ale rozoberiem ich podrobnejšie.
Btw. Nazývať poslankyne vulgárnymi prívlastkami je tiež nesprávne.

Ak sa k Iránskemu útoku na Izrael pridá Turecko, biblické proroctvá sa naplnia pred našimi očami.

01.10.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Známa osobnosť z hnutia Noví ateisti sa stala kresťankou

26.09.2024

Osoba blízka Richardovi Dawkinsovi, známa bojovníčka proti islamu a za práva žien Ayaan Hirsi Ali pred pár mesiacmi prehlásila, že sa stala kresťankou. Vzbudilo to veľký rozruch a sklamanie v radoch hnutia Noví ateisti. Vzájomná konfrontácia vyústila do verejnej debaty medzi Ayaan Hirsi Ali a Richardom Dawkinsom. Nebudem rozoberať debatu, ktorú si môžete sami pozrieť tu. [...]

Médiá si opäť posvietili na kauzu kresťanského spoločenstva Milosť – 2. časť

30.08.2024

Redaktorka Startitupu sa cez víkend vybrala na multižánrový festival One way fest, ktoré organizuje kresťanské spoločenstvo Milosť, aby sa sama presvedčila, o čom festival je. Kamarátka na facebook napísala tieto výstižné slová: „Podľa mňa, ak tam ide človek s tým, aby si urobil názor, nebude predpojatý, ale zvedavý, otvorený tomu, čo mu ponúka daná akcia. Ak ide [...]

Izrael, Irán, Blízky východ, Teherán, Hasan Nasralláh

Izrael pokračoval v úderoch v Bejrúte. Netanjahu: Irán za svoju chybu zaplatí

02.10.2024 06:10

Izrael po utorňajšom iránskom raketovom útoku v noci na stredu opäť zaútočil na ciele Hizballáhu v libanonskej metropole Bejrút.

Prostitútka, prostitúcia

Z verejného domu do ilegality? V Nemecku chcú zakázať prostitúciu

02.10.2024 06:00

Kresťanskí demokrati navrhujú zákaz verejných domov aj pouličnej prostitúcie. Každý, kto by platil za sex, by sa stal páchateľom.

fico, šimečka

Kým Smer po roku stagnuje, Hlas zastavil pokles: Šimečkovi pomohol aj Fico, Danko bojuje s Republikou

02.10.2024 06:00

Rastú aj mimoparlamentní Demokrati či Maďari, no ich rast je obmedzený. Prekvapiť môže stále aj Igor Matovič. Ako hodnotia rok po voľbách sociológovia?

ZSSK

Železnice 21. storočia: ZSSK investuje do moderných služieb a hľadá nové talenty

02.10.2024 00:00

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) predstavila ambiciózny plán modernizácie, ktorý má premeniť cestovanie vlakom na Slovensku.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 118
Celková čítanosť: 587506x
Priemerná čítanosť článkov: 4979x

Autor blogu