Založ si blog

Médiá si opäť posvietili na kauzu kresťanského spoločenstva Milosť.

Víkendový kresťanský festival One Way fest v Banskej Bystrici bol opäť skvelou príležitosťou pre média vyňuchať ďalšie dôkazy, že ide o sektu.
S touto misiou sa tam vybrala aj redaktorka Startitupu. Veď počas dvoch dní nabitých programom sa určite niečo kontroverzné nájde.

Mary Bartaloš o LGBTIQ+ komunite

V úvode článku autorka hovorí o škandalóznom vyjadrení herečky Márie Bartaloš o láske dvoch mužov či dvoch žien, ktoré celú kauzu Milosť odštartovalo. Nezabudla napísať, že tieto jej slová zazneli krátko po tragédii na Zámockej. Čitateľ mohol ľahko nadobudnúť dojem, že jej slová boli reakciou na tento ohavný teroristický útok a nie odpoveď na otázku jej kolegu z brandže.

Negatívne skúsenosti bývalých členov (presnejšie povedané jednej bývalej členky)

Nasleduje výpočet nepríjemných skúsenosti bývalých členov Milosti. Má to však jeden háčik. Michaela, s ktorou natočila reportáž RTVS, sa do Milosti vrátila. Moderátor Rastislav Iliev, na ktorého video dáva autorka článku odkaz, si myslí, že je to preto, lebo Michaele sa vyhrážajú a bojí sa ich. Ostatné výpovede sú typu jedna pani povedala. Takže nakoniec im ostáva len jeden príbeh jednej bývalej členky Denisy (o jej klamstvách, ktoré viem spoľahlivo vyvrátiť, som už písala), ktorá poskytla rozhovor takmer všetkým mienkotvorným aj bulvárnym médiám.
No a s takýmto nezaujatým postojom sa novinárka vybrala na festival.

Dotieravá netransparentná propagácia

Zjavne sa jej nepáčila propagácia, ktorá festivalu predchádzala. Množstvo dobrovoľníkov v uliciach Banskej Bystrice pozývalo na akciu v každom počasí. Škoda, že nenavrhla alternatívu. Žeby nechať sa pozvať do médií a spropagovať festival tam? Tento spôsob propagácie sa predsa dostáva Pohode, tak v rámci diverzity tolerantné médiá dajú priestor aj organizátorom kresťanského festivalu, či? Navyše, dobrovoľník v parku, ktorý jej narýchlo dal do ruky pozvánku, nestihol povedať, že ho organizuje Milosť (hoci sa to píše na letáčiku).

Festival moderovala influencerka Lady Zika

Festival moderovala influencerka Lady Zika

Všetci ju sledujú a na bezpečnosť dohliadajú potetované gorily so širokými ramenami, z ktorých ide strach

Nasleduje podnadpis „Cítim, že sem nepatrím, ale cítia to aj oni“, v ktorom píše. „Nech sa snažím tváriť, že tam patrím, ako chcem, vedia, že nepatrím.“ Našťastie čoskoro začal program a „V momente, ako začne program, už na sebe necítim pohľady, všetci sú sústredení na diskusiu“
Pocit, že medzi stovkou ľudí všetci sledujú práve vás, je pomerne bežný psychologický jav, pokiaľ ste na akciu prišli s cieľom striehnuť na každé slovo.

Pri popise výzoru ľudí si všimla, že sekuriťákov robili svalnatí „chlapi, od ktorých by som si bála kúpiť aj lístok do kina“ a dodáva „Zamýšľam sa, prečo na tak mierumilovnom podujatí musia byť také „gorily“, za ktoré by sa nehanbil nejeden nočný podnik.“ Pani redaktorka by si určite dobre rozumela s tanečníkmi na Nova festivale, ktorí boli pacifisti a aj preto nemali nijakú ochranku ani zbrane. Veď to bol len mierový festival, kde radostne tancovali okolo sochy Budhu.

Deti zo svalnatých goríl strach nemali

Deti zo svalnatých goríl strach nemali


„Multižánrový“ festival

Autorka článku nechápe, prečo je festival multižánrový, keď „jediný žáner je Boh a Ježiš“. Na letáku sa uvádza, že ide o kresťanský festival, tak asi sa tam nebude spievať Hare Krišna, či?

Financovanie festivalu

Svoje prekvapenie zo spôsobu financovania vyjadrila týmito slovami: „Zaujímavosťou je, že Milosť síce vstupné za vystupujúcich nevyberá, no pýta peniaze od svojich podporovateľov na stránke festivalu.“
Celkom jej prekvapenie chápem. Veď spôsob financovania vďaka dobrovoľným darcom je dosť neobvyklý. Dnes je viac „in“ napojiť sa na štátny cecok, požiadať o grant z fondu na podporu umenia a nechať si festival zaplatiť z peňazí daňových poplatníkov. Takýto spôsob financovania by autorke isto neprekážal, či?

Posvietila si na prednášky

Na festivale sa rozhodla zamerať hlavne na prednášky, nie hudobný a tanečný program, „nech aj chápem o čom festival je.“ Ak chcete nájsť materiál pre článok, je to celkom dobrý nápad. Veď prvoplánové bulvárne články a One Way feste z minulého roku, kde novinárov šokovalo, že ľudia sa radujú, tancujú, dvíhajú ruky a údajne sú ako v tranze moc čitateľov nezaujali a pripomenuli im, že ľudia boli naozaj v tranze na koncerte Rammsteinu a novinárom sa to čudné nezdalo.
Tu som si natočila vystúpenie víťazky superstar Vierky Berkyovej.
A čo ju na prednáškach utvrdilo v tom, že Milosť je sekta? O tom je môj ďalší článok.

Médiá si opäť posvietili na kauzu kresťanského spoločenstva Milosť – 2. časť

30.08.2024

Redaktorka Startitupu sa cez víkend vybrala na multižánrový festival One way fest, ktoré organizuje kresťanské spoločenstvo Milosť, aby sa sama presvedčila, o čom festival je. Kamarátka na facebook napísala tieto výstižné slová: „Podľa mňa, ak tam ide človek s tým, aby si urobil názor, nebude predpojatý, ale zvedavý, otvorený tomu, čo mu ponúka daná akcia. Ak ide [...]

Nechcem aby mi Kuffa diktoval, čo môžem s deťmi pozerať, .. .ale

20.08.2024

Ale chcem, aby ma informovali, čo idem s deťmi pozerať. Pred mnohými rokmi som svoje deti zobrala do kina na komédiu, ktorá má odporúčanie až od 12 rokov. Keď som kupovala lístky, priznala som, že deti ešte 12 nemajú. Povedali mi, že to je len odporúčanie, ale za svoje dieťa zodpovedá rodič. Nedávno som išla na divadelné predstavenie. Pred začatím predstavenia verejne [...]

Novému vodcovi Hamasu zachránili život izraelskí lekári.

07.08.2024

Zoznámte sa s príbehom nového vodcu Hamasu. Tento muž sa dostal do väzenia za vraždu dvoch izraelských vojakov a štyroch Palestínčanov. Pýtate sa prečo zavraždil vlastných ľudí? Prečítajte si príbeh syna zakladateľa Hamasu a dozviete sa viac o brutalite tejto teroristickej organizácie. Písala som o ňom tu. Mučia vlastných ľudí, o ktorých majú (častokrát ničím [...]

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

Stupava záplavy povodeň

Škody po povodniach sú veľké, to najhoršie ešte nie je za nami, vyhlásil Fico. Stretol sa aj s Vallom, Drobom a Viskupičom

16.09.2024 17:21, aktualizované: 18:38

Slovensku ponúkla pomoc s povodňami aj Ukrajina. Škody sú podľa Tarabu miliónové.

povode, záplavy, Devínska Nová Ves

Domy v Devínskej Novej Vsi sú stále pod vodou, miestni spomínajú na povodeň spred 11 rokov. Tvrdia, že bolo horšie

16.09.2024 17:15

Obyvatelia Devínskej Novej Vsi ani nemusia sledovať správy o stúpajúcich hladinách Dunaja a Moravy. Vývoj hydrologickej situácie do slova cítia na vlastnej koži

polícia, páska, požiar

V banskej šachte v Koši objavili dvoch mužov bez známok života. Uzatvorená bola už dva roky

16.09.2024 15:23, aktualizované: 16:11

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 582135x
Priemerná čítanosť článkov: 5062x

Autor blogu