Založ si blog

Príbeh muža, ktorý bol po 42 hodinách vzkriesený z mŕtvych

Toto je skutočný, lekársky zdokumentovaný príbeh muža, ktorý po autohavárii zomrel, v nemocnici ho lekári vyhlásili za mŕtveho a vystavili mu úmrtný list, bol dva dni v márnici, ale manželka zosnulého ho v truhle dala priviesť na bohoslužby s vierou, že vstane z mŕtvych, čo sa aj stalo.

Daniel Ekechukwu sa 29.Novembra 2001 pohádal so svojou manželkou a dostal od nej aj facku. Na druhý deň sa s ním manželka chcela zmieriť, ale rozhnevaný Daniel odmietol a išiel autom do iného mesta. Keď sa vracal domov, zlyhali mu brzdy a nabúral do betónového stĺpa. Keďže nemal zapnutý bezpečnostný pás, po náraze hrudníkom o volant si poranil vnútorné orgány, začal vracať krv a strácať vedomie, tak ho sanitka rýchlo odviezla do nemocnice St. Charles Borromeo. Ordinujúci lekár povedal, že nemôže pre neho nič urobiť, že čoskoro zomrie, tak ho na jeho žiadosť previezli do nemocnice Umezuruike. Po ceste do nemocnice zomrel a lekári po príchode a vyšetrení len potvrdili jeho smrť.

Odtiaľ ho ešte previezli na kliniku Eunice, kde ho Doctor Jossy Anuebunwa vyšetril. Zistil, že Daniel vôbec nedýchal, nemal žiaden pulz ani tlkot srdca a zrenice oka boli nehybné. Na základe týchto faktov mu vystavil úmrtný list s dátumom 30.Novembra 2001 o 23.30.

Potom jeho mŕtve telo previezli do márnice v Ikeduru.

Jeho manželka sa nezmierila s jeho smrťou a rozhodla sa, že jeho telo vezme na evanjelizačnú kampaň, ktorú robil Reinhard Bonnke v neďalekom meste Onitsha, hoci jej rodina ju pokladala za šialenú, lebo bol už 28 hodín mŕtvy.

Na bohoslužby ho doviezli v špeciálnej sanitke v nedeľu o 13.00, avšak celý objekt bol strážený políciou a bezpečnostnou službou, lebo polícia sa obávala moslimských útokov a pár týždňov predtým padli dvojičky v USA. Preto všetkých prichádzajúcich dôsledne kontrolovali a nechceli truhlu pustiť dovnútra.

Jeho manželka však neodbytne kričala, že ona verí, že jej manžel vstane z mŕtvych. Nakoniec sa podarilo presadiť, že mŕtve telo donesú dovnútra, ale nie priamo na bohoslužby aby sa ľudia nezľakli, ale do suterénu, kde sa za neho viacerí ľudia modlili. Bonnke kázal a ani netušil že na prízemí je mŕtve telo, avšak po pár minútach začal Daniel nepravidelne dýchať. Keďže jeho telo bolo úplne studené a stuhnuté, začali ho masírovať a modlili sa ďalej. Vtedy niekto vbehol do sály a vykríkol: „On dýcha!“ A do miestnosti sa nahrnuli ľudia. Niekto mal aj kameru a natáčal to. Daniel kýchol a vyskočil a za pár hodín bol úplne v poriadku.

Mnohí sa príbeh snažia spochybniť na základe nepodstatných nezrovnalostí vo výpovediach svedkov, alebo preto, že im nesedí do ich ideologického scenára, ale rada by som zopakovala niektoré nespochybniteľné fakty, ktoré sa nikomu nepodarilo vyvrátiť:

Daniel dva dni nedýchal, nešlo mu srdce a nejavil žiadne známky života, čo potvrdili aj lekári. Jeho vzkriesenie videli desiatky svedkov, ktorí vedeli, že pred sebou mali mŕtve, stuhnuté a studené telo.

Mnohí z tých svedkov vôbec neboli kresťanmi. Napríklad člen bezpečnostnej služby, ktorý mu vytiahol z nosa tampóny po tom čo Daniel začal dýchať bol moslim a zamestnanec márnice sa stal kresťanom až po Danielovom vzkriesení. Lekár, ktorý ho vyšetril a konštatoval smrť, povedal: „Je to veľmi šokujúce. Sám som toho muža vyšetril a viem že bol mŕtvy. Len Bohu patrí všetka sláva.“

Tvrdenie, že Reinhard Bonnke si príbeh vymyslel je rovnako smiešne, lebo jednak Bonnke sa za Danielovo vzkriesenie vôbec nemodlil a ani reklamu nepotrebuje – aj tak jeho kampane navštevujú milióny ľudí.

A nakoniec zvláštne je, že veci o ktorých Daniel rozprával po svojom vzkriesení boli dosť chúlostivé, ktoré z neho vôbec nerobili hrdinu. Obzvlášť keď vezmeme do úvahy že Daniel bol veriaci muž, dokonca pastor.

Rozprával, že po tom čo zomrel sa ocitol v raji, ale neskôr ho anjel zobral do pekla. Daniel potvrdil, že obidve miesta vyzerajú tak ako ich popisuje Biblia. Nakoniec mu, k jeho zdeseniu, anjel povedal, že by mal zostať v pekle, lebo odmietol odpustiť svojej manželke a Ježiš povedal, že ak my neodpustíme iným, ani nám Boh neodpustí naše hriechy. Hoci Daniel pred smrťou prosil Boha o odpustenie všetkých hriechov, Boh jeho modlitbu nepočul, kvôli jeho neochote odpustiť manželke.

Avšak zároveň anjel dodal, že v pekle neostane, ale bude vzkriesený na znamenie pre túto generáciu – aby vedeli, že nebo a peklo je reálne a tu na Zemi sa človek rozhodne kde strávi svoju večnosť.

Je iba jeden spôsob, ako človek môže prísť do neba.

Biblia hovorí, že všetci ľudia zhrešili a zaslúžia si stráviť večnosť v zatratení, ale Boží syn, Ježiš zomrel za hriechy ľudí, aby každý, kto ho požiada o odpustenie a urobí pánom svojho života (začne poslúchať to čo Ježiš hovorí vo svojom slove -Biblii), nemusel stráviť svoju večnosť v pekle, ale v nebi.

Ako sa rozhodneš?

 

Video po česky

http://www.youtube.com/watch?v=TvGirZwAyYE&feature=related

http://99.198.99.154/testimony/daniel_ekechukwu.htm

http://www.gl3nnx.com/bible-evidence/pastor-daniel-ekechukwu-a-raised-from-the-dead-pastor-from-nigeria.htm

Dokument, ktorý bol natočený o tom to prípade:

1. časť – manželka, Daniel a iní svedkovia rozprávajú o autonehode a smrti

http://www.youtube.com/watch?v=NNaoDyV-PJ4&feature=related

2. časť – rozprávajú, čo sa stalo na bohoslužbe, je tam aj natočené, ako vstal z mŕtvych, výpovede svedkov a Daniel rozpráva, čo zažil počas smrti

http://www.youtube.com/watch?v=Eo9OeWkAU7U&feature=related

3. časť – Daniel pokračuje v rozprávaní o tom, čo zažil počas smrti a na konci je v márnici, kde zamestananec márnice ukazuje, kde bolo jeho mŕtve telo

4. časť – hneď na začiatku je výpeveď lekára, ktorý mu vystavil úmrtný list

http://www.youtube.com/watch?v=tc6EGHhyUeY&feature=related

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 08:40

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 559901x
Priemerná čítanosť článkov: 5044x

Autor blogu