Aj ja som v „sekte“, v ktorej je Mary Bartalos.

1. decembra 2023, Mária Tvrdoňová, Nezaradené

Po mediálnom lynči voči herečke Mary Bartalos, som sa rozhodla pre môj verejný coming out.

Aj ja som v spoločenstve kresťanské spoločenstvo Milosť a stojím za Mary Bartalos.

Psychológovia a komentátori sa predbiehajú v úvahách, čo tiahne ľudí do týchto „siekt“. (Úvodzovky som dala preto, lebo vo väčšine krajín sveta s letničnými cirkvami problém úrady nemajú, vrátane susedných Čiech.) Tvrdia, že zlanáriť sa dajú ľudia, ktorí majú nejaký problém a plne s nimi súhlasím. Mary Bartalos je krásna žena, ktorá mala úspešnú kariéru, ale jej problém bol, že život nebol naplnený a chýbal mu hlbší zmysel.

Ale sú aj úplne odlišné príbehy.

V komentároch pod článkom o Mary v najčítanejšom slovenskom bulvárnom denníku istý muž napísal: Som členom Zboru Viery v Martine. Je to to isté kresťanské spoločenstvo ako KS Milosť. Odkedy tam chodím a obrátil sa k Bohu prešiel som od drog alkoholu a takmer samovraždy k úspešnému podnikaniu a úžasnej manželke s ktorou mám už tri deti…to všetko za 6 rokov. Tipnem si: však o tom žiadny článok nenapíšete.

Môj príbeh nie je podobný žiadnemu z nich. Obrátila som sa k Bohu vo veku, kedy som ešte bola príliš mladá na to, aby som mala zničený život a aj na to, aby som mala úspešný život. Aj keby som sa nikdy nebola stala kresťankou, pravdepodobne by som si život drogami nezničila – k takýmto veciam som mala vždy odpor. Stala som sa kresťankou preto, lebo som na základe historických dôkazov Ježišovho vzkriesenia došla k záveru, že posmrtný život existuje a že Ježiš dáva večný život.

A čo vy? Aké boli vaše dôvody?