Hon na čarodejnice – na extrémistických učiteľov s ultra-pravicovými názormi.

22. apríla 2019, Mária Tvrdoňová, Nezaradené

Keď som pred 15 rokmi pracovala ako učiteľka, žiakov sme mali vychovávať k stredovekým spiatočníckym hodnotám.
Mali sme nariadené posilňovať v nich rodové stereotypy a v tematických plánoch sa to nazývalo výchova k manželstvu a rodičovstvu. Zároveň sme v nich mali rozvíjať xenofóbiu a šovinizmus, ale vtedy sa to volalo výchova k láske k národu a patriotizmus.
Dnes doba pokročila a týchto spiatočníckych postojov sme sa zbavili. V súlade s pokrokovými neomarxistickými názormi, už nevychovávame k zastaralým hodnotám, ale vedieme triedny boj proti xenofóbom, rasistom, islamofóbom, homofóbom, transfóbom, sexistom, tučnotefóbom (Gillette v najnovšej kampani naozaj bojuje proti fatphobii) toxickej maskulinite, utláčajúcemu patriarchátu, ultrapravičiarom a ten zoznam triednych nepriateľov nekončí.
V najnovšom článku písali, že v slovenských školách zistili alarmujúco vysoký počet učiteľov s ultrapravicovými názormi a je úlohou riaditeľov tento problém riešiť, lebo ani jeden rodič by nechcel aby takýto učiteľ vzdelával práve jeho dieťa. Hanbím sa k tomu priznať, ale jeden nezodpovedný rodič sa predsa len našiel – som to ja. Pokiaľ ide o učiteľa matematiky, je mi jedno aké má politické názory, vierovyznanie, či sexuálnu orientáciu, lebo očakávam, že sa bude venovať percentám, zlomkom, rovniciam, obsahom a objemom, nie európskym inštitúciám, rodovej rovnosti, migrácii či LGBTI výchove. Myslím si, že hodiny občianskej náuky na indoktrináciu stačia (najnovšie sa môj syn dozvedel ako sú ženy utláčané a ja som rozmýšľala či pani učiteľka nie je Šípková Ruženka, ktorá sa práve zobudila zo storočného spánku)
Zaujímavá bola definícia ultrapravicového extrémistického učiteľa: Nie je to len rasista, ale je to aj ten, kto má nesprávny postoj k migrácii, či dokonca nedôveru k slovenským a európskym politickým inštitúciám. Takže ak máte nejaké obavy spojené s nekontrolovanou migráciou, či nedôveru k nejakým inštitúciám, ste ultrapravičiar a do školstva nepatríte.
Milí učitelia, ak nechcete prísť o prácu, zapamätajte si túto mantru: To s migráciou nijako NESÚVISÍ.
Ak si prečítate článok, že česká firma ide vyrábať špeciálne nohavičky, ktoré majú zabrániť znásilneniu (písala som o tom v predchádzajúcom blogu) a odberateľov budú mať v Nemecku a Švédsku, tak to s migráciou nijako NESÚVISÍ.
Znásilňovacie gangy vo Veľkej Británii nemali NIJAKÝ SÚVIS s nijakou etnickou ani náboženskou skupinou.
To, že vo Francúzsku sa našli šialenci, ktorí nasadli do vozidla a pozabíjali desiatky ľudí nijako NESÚVISÍ s nijakým vierovyznaním. Veď šialencov máme aj medzi budhistami, či kresťanmi. To, že v Maďarsku zatiaľ nemali žiaden teroristický útok tiež s ničím NESÚVISÍ.
Opakujte túto mantru: Nesúvisí, nesúvisí….

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/509648-extremizmus-sa-nevyhyba-ani-ucitelom/