Kto je zodpovedný za terorizmus.

20. marca 2019, Mária Tvrdoňová, Nezaradené

Fiktívny rozhovor s novinárom mienkotvorného denníka a odborníkom na terorizmus.

Mária T.: V posledných dňoch sa udial otrasný teroristický útok spáchaný v mene chorej ideológie. Všetci sme boli otrasení, keď chladnokrvný vrah zavraždil desiatky nevinných ľudí len preto, že vyznávali nejaké náboženstvo. Samozrejme hovorím o nedávnom teroristickom útoku v Nigérii.

Novinár: Kde?????

Mária T.: Áno, v Nigérii. Vari ste o tom nepočuli? Nesledujete správy o tom, že od februára bolo v Nigérii zavraždených 120 kresťanov?

Novinár: Nigérijské médiá nesledujem. Články preberáme z Európskych a amerických denníkov a tie o tom neinformovali.

Mária T.: Ale som si istá, že informovali aspoň o teroristických útokoch v iných častiach sveta. Napríklad predvčerom bol zabitý izraelský rabín Palestínskymi teroristami. Keď si vezmeme bilanciu za posledných 30 dní tak na Mali bolo zabitých 16 ľudí, v Mozambiku 13, v Indii…..

Novinár: Prepáčte, že vás prerušujem, ale noviny nemôžu uverejniť tisíce správ. Keby sme všetok priestor vyhradili teroristickým útokom, neostal by nám priestor na domáce správy, počasie, šport. Preto správy selektujeme a zameriavame sa na tie v najbližších častiach sveta. Napríklad sme informovali o teroristickom útoku na Novom Ze.., prepáčte, myslel som v Holandskom Utrechte.

Mária T.: Poďme sa teda porozprávať o príčinách tohto terorizmu, ktorému ročne padne za obeť tisíce nevinných ľudí. Viacerí to nazývajú islamský terorizmus.

Novinár: Pomenovanie islamský terorizmus je zavádzajúce. Islam je mierumilovné náboženstvo. To len niekoľko tisíc extrémistov zneužili a prekrútili učenie Mohameda na ospravedlnenie svojich ohavných činov.

Mária T.: Takže tvrdíte, že učenie Mohameda nemá nič spoločné s týmito útokmi?

Novinár: Presne tak.

Mária T.: Vyjasnime si to. Keď si oddaný nasledovník Mohameda vo svätom Koráne prečíta príkaz bojovať proti tým, ktorí neveria v Alaha a bojovať proti ľuďom, kým nevyznajú, že nie je žiaden iný boh okrem Alaha a terorizovať nepriateľov Alaha a potom ide a napĺňa tento jasný príkaz, je to islamský terorizmus?

Novinár: Ste rasistka a islamofób. Ste bigótna a zaslepená nenávisťou. Ľudí ako vy, treba umlčať, vymazať im účty a zablokovať, lebo kvôli ľuďom ako vy sa udial nedávny útok na Novom Zélande a ľuďmi ako vy bol inšpirovaný aj Breivik.

Mária T.: Poďme sa teda rozprávať o Breivikovi. Zanechal nám 1500 stranový manifest. Píše v ňom, že v Boha neverí, ale kresťanstvo je významná sila, ktorá môže spojiť Európanov proti islamu, lebo všetci máme radi Vianoce. Všetky média ho nazvali kresťanským teroristom.

Novinár: Samozrejme, že bol kresťanským teroristom.

Mária T.: A čo útočník na mešitu na Novom Zélande? Čo jeho motivovalo? Vo svojom manifeste píše, že je pohan, rasista a že obdivuje ľavicovú politiku čínskej ľudovej republiky. Média o ňom tvrdia, že je obdivovateľom Trumpa, lebo ho na jednom mieste svojho manifestu chváli, ale na iných miestach haní. V mienkotvorných denníkoch čítam, že tohto psychicky chorého rasistu k útokom inšpirovali mierumilovní kritici zabíjania v mene džihádu ako napríklad Robert Spencer, Tommy Robinson a exmoslimovia, ktorí pre svoju bezpečnosť nevystupujú pod celým menom, ale vystupujú ako Apostate Prophet či brother Rachid.

Novinár: Vy ste úplne zaslepená, keď nevidíte túto jasnú spojitosť. Títo kritici islamu a džihádu, vyprovokovali týchto mentálne chorých útočníkov k tomu, aby začali vraždiť moslimov.
Preto teba všetkých kritikov Koránu zablokovať a zakázať, aby sa ďalej nešírilo násilie.

Mária T.: Ďakujem vám za rozhovor a za zodpovedanie otázky, kto je vinný za terorizmus.

Poznámka: Rozhovor bol fiktívny. Akákoľvek spojitosť s reálnymi názormi reportérov je čisto náhodná.

Inšpirované týmito článkami a videami:


https://www1.cbn.com/cbnnews/cwn/2019/march/radical-muslims-murder-32-nigerian-christians-torch-church-in-brutal-attack