SME sa zastáva satanistov.

21. decembra 2013, Mária Tvrdoňová, Nezaradené

 

Na titulke SME pravidelne uverejňujú články Oľgy P., ktoré (okrem iného) sršia nenávisťou proti kresťanstvu. V Marci tohto roku dali na titulku článok, kde autorka kritizovala TV JOJ za odvysielanie varovnej reportáže o satanistoch. Poburovala sa na tom, že niektorí ľudia chcú cenzurovať snahu mladých o recesiu.

Súhlasím s autorkou, že zákon o slobode má chrániť akékoľvek skupiny obyvateľstva. Ale ústava dodáva, že je zakázané propagovať ideológie, ktoré porušujú práva druhých. A rituálna vražda je tým najhorším porušením ľudských práv. Tragédia, ktorá sa udiala v Liptovskom Mikuláši je dôkazom toho, že keď sa mladí hrajú na satanistov, nemusí ísť len o nevinnú recesiu, ako sa nám snažia nahovoriť redaktori SME.

Nedávno som čítala autobiografiu Reinharda Bonnkeho, ktorého sa pýtali ako vychovával svoje deti, keďže z nich vyrástli zodpovední dospelí. Povedal, že okrem iného, dával pozor na to, s kým sa kamarátia. Vo svetle týchto udalostí to považujem za veľmi prezieravé rodičovské rozhodnutie. Poznám totiž rodičov jedného z páchateľov (učili ma na gymnáziu) a aj keď nepoznám ich rodinné pomery, pochybujem, že zo svojich detí vychovávali vrahov. Asi sa chyba stala v tom, že hru na satanistov považovali za mládežnícku recesiu. Je dobré keď sa rodič rozhodne byť „staromódnym, úzkoprsým a netolerantným náboženským fanatikom“, ktorý nepodceňuje nevinné hry svojich detí.