Obmedzenie platieb v hotovosti. Napĺňa sa biblické proroctvo?

30. augusta 2012, Mária Tvrdoňová, Nezaradené
Na Slovensku ( a nielen tu) sa začína pritvrdzovať. Začínajú sa obmedzovať platby v hotovosti pod zámienkou aby sa zabránilo daňovým únikom. Môže to byť cesta k naplneniu proroctva zo Zjavenia Jána?

V Zjavení Jána v 13. kapitole sa píše toto proroctvo: „A pôsobí to, aby všetkým, malým i veľkým, bohatým i chudobným, slobodným i sluhom dali ryté znamenie na ich pravú ruku alebo na ich čelo a aby nikto nemohol ani kúpiť ani predať iba ten, kto má znamenie alebo meno šelmy alebo počet jej mena.“

V čase keď toto proroctvo bolo napísané, teda asi pred dvetisíc rokmi, to bolo veľmi nerealistické. Nikto totiž nedokázal zabezpečiť, aby človek, ktorý by si nedal nejaké znamenie na ruku, nemohol nelegálne obchodovať.

Dnes je to úplne reálne. Stačí zrušiť hotovostný platobný styk a čip na ruke môže slúžiť ako platobná karta aj ako občiansky preukaz. A pokiaľ bude existovať len bezhotovostný platobný styk, naozaj nikto, kto nebude mať ten čip, nebude môcť kupovať ani predávať.

Rozmýšľala som nad tým, ako je možné, že občania sa proti tomu zásahu vlády nevzbúria. Dôvod môže byť ten, že sa sloboda bude obmedzovať postupne. Na dejepise nás učili, že komunisti v Československu nezaviedli tvrdý totalitný režim hneď po nástupe k moci, ale slobody sa obmedzovali postupne. Prirovnáva sa to ku metóde ako uvariť žabu. Keď žabu hodíte do horúcej vody, vyskočí, ale keď ju ponoríte do studenej a postupne prihrievate, žaba si nič neuvedomí a keď sa spamätá, už je neskoro.

Aj preto si myslím, že hotovostné platby sa budú obmedzovať postupne, takže občania si maximálne pohundrú na internete (ani tam nie dlho, lebo aj tam bude stále väčšia cenzúra), až sa postupne úplne zrušia a platobné karty nahradia čipy pod kožou.

Aj v oficiálnom spravodajstve sa objavujú reportáže, že sa plánuje projekt čipov, ktoré budú zabudované pod kožu každého občana. Myslím si, že nebude také ťažké presvedčiť občanov, aby si ich dali zabudovať, lebo čipy budú mať viacero výhod. Napríklad občianske preukazy a kreditné karty sa môžu stratiť a zneužiť, čo v prípade čipov nehrozí. Okrem toho, ak sa vyhrotí kríza a politici ekonomické problémy zvalia na tých čo načierno obchodujú, zarábajú a neplatia dane, nebude ťažké presvedčiť občanov, že bezhotovostný platobný styk je to najlepšie riešenie.

Zatiaľ môžme len špekulovať, čo to znamenie šelmy na ruke môže byť. Možnože znamenie šelmy na ruke bude niečo úplne iné ako si ja myslím. Ale možnosť, že to bude čip, ktorý bude slúžiť aj ako platobná karta, je dosť pravdepodobná. Ak áno, naplní sa biblické proroctvo o posledných časoch.

Tu je reportáž zo správ Markíza na túto tému:

http://www.youtube.com/watch?v=v9YwvI3K-BU&feature=player_embedded

Ak si niekto myslí, že som paranoidná, tak vedzte, že v pohode používam platobnú kartu, ale znamenie šelmy na ruku si nedám, lebo podľa Biblie nikto, kto si to znamenie dá, nebude spasený.