Založ si blog

Kto je zodpovedný za terorizmus.

Fiktívny rozhovor s novinárom mienkotvorného denníka a odborníkom na terorizmus.

Mária T.: V posledných dňoch sa udial otrasný teroristický útok spáchaný v mene chorej ideológie. Všetci sme boli otrasení, keď chladnokrvný vrah zavraždil desiatky nevinných ľudí len preto, že vyznávali nejaké náboženstvo. Samozrejme hovorím o nedávnom teroristickom útoku v Nigérii.

Novinár: Kde?????

Mária T.: Áno, v Nigérii. Vari ste o tom nepočuli? Nesledujete správy o tom, že od februára bolo v Nigérii zavraždených 120 kresťanov?

Novinár: Nigérijské médiá nesledujem. Články preberáme z Európskych a amerických denníkov a tie o tom neinformovali.

Mária T.: Ale som si istá, že informovali aspoň o teroristických útokoch v iných častiach sveta. Napríklad predvčerom bol zabitý izraelský rabín Palestínskymi teroristami. Keď si vezmeme bilanciu za posledných 30 dní tak na Mali bolo zabitých 16 ľudí, v Mozambiku 13, v Indii…..

Novinár: Prepáčte, že vás prerušujem, ale noviny nemôžu uverejniť tisíce správ. Keby sme všetok priestor vyhradili teroristickým útokom, neostal by nám priestor na domáce správy, počasie, šport. Preto správy selektujeme a zameriavame sa na tie v najbližších častiach sveta. Napríklad sme informovali o teroristickom útoku na Novom Ze.., prepáčte, myslel som v Holandskom Utrechte.

Mária T.: Poďme sa teda porozprávať o príčinách tohto terorizmu, ktorému ročne padne za obeť tisíce nevinných ľudí. Viacerí to nazývajú islamský terorizmus.

Novinár: Pomenovanie islamský terorizmus je zavádzajúce. Islam je mierumilovné náboženstvo. To len niekoľko tisíc extrémistov zneužili a prekrútili učenie Mohameda na ospravedlnenie svojich ohavných činov.

Mária T.: Takže tvrdíte, že učenie Mohameda nemá nič spoločné s týmito útokmi?

Novinár: Presne tak.

Mária T.: Vyjasnime si to. Keď si oddaný nasledovník Mohameda vo svätom Koráne prečíta príkaz bojovať proti tým, ktorí neveria v Alaha a bojovať proti ľuďom, kým nevyznajú, že nie je žiaden iný boh okrem Alaha a terorizovať nepriateľov Alaha a potom ide a napĺňa tento jasný príkaz, je to islamský terorizmus?

Novinár: Ste rasistka a islamofób. Ste bigótna a zaslepená nenávisťou. Ľudí ako vy, treba umlčať, vymazať im účty a zablokovať, lebo kvôli ľuďom ako vy sa udial nedávny útok na Novom Zélande a ľuďmi ako vy bol inšpirovaný aj Breivik.

Mária T.: Poďme sa teda rozprávať o Breivikovi. Zanechal nám 1500 stranový manifest. Píše v ňom, že v Boha neverí, ale kresťanstvo je významná sila, ktorá môže spojiť Európanov proti islamu, lebo všetci máme radi Vianoce. Všetky média ho nazvali kresťanským teroristom.

Novinár: Samozrejme, že bol kresťanským teroristom.

Mária T.: A čo útočník na mešitu na Novom Zélande? Čo jeho motivovalo? Vo svojom manifeste píše, že je pohan, rasista a že obdivuje ľavicovú politiku čínskej ľudovej republiky. Média o ňom tvrdia, že je obdivovateľom Trumpa, lebo ho na jednom mieste svojho manifestu chváli, ale na iných miestach haní. V mienkotvorných denníkoch čítam, že tohto psychicky chorého rasistu k útokom inšpirovali mierumilovní kritici zabíjania v mene džihádu ako napríklad Robert Spencer, Tommy Robinson a exmoslimovia, ktorí pre svoju bezpečnosť nevystupujú pod celým menom, ale vystupujú ako Apostate Prophet či brother Rachid.

Novinár: Vy ste úplne zaslepená, keď nevidíte túto jasnú spojitosť. Títo kritici islamu a džihádu, vyprovokovali týchto mentálne chorých útočníkov k tomu, aby začali vraždiť moslimov.
Preto teba všetkých kritikov Koránu zablokovať a zakázať, aby sa ďalej nešírilo násilie.

Mária T.: Ďakujem vám za rozhovor a za zodpovedanie otázky, kto je vinný za terorizmus.

Poznámka: Rozhovor bol fiktívny. Akákoľvek spojitosť s reálnymi názormi reportérov je čisto náhodná.

Inšpirované týmito článkami a videami:


https://www1.cbn.com/cbnnews/cwn/2019/march/radical-muslims-murder-32-nigerian-christians-torch-church-in-brutal-attack

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 560134x
Priemerná čítanosť článkov: 5046x

Autor blogu