Založ si blog

Obmedzenie platieb v hotovosti. Napĺňa sa biblické proroctvo?

Na Slovensku ( a nielen tu) sa začína pritvrdzovať. Začínajú sa obmedzovať platby v hotovosti pod zámienkou aby sa zabránilo daňovým únikom. Môže to byť cesta k naplneniu proroctva zo Zjavenia Jána?

V Zjavení Jána v 13. kapitole sa píše toto proroctvo: „A pôsobí to, aby všetkým, malým i veľkým, bohatým i chudobným, slobodným i sluhom dali ryté znamenie na ich pravú ruku alebo na ich čelo a aby nikto nemohol ani kúpiť ani predať iba ten, kto má znamenie alebo meno šelmy alebo počet jej mena.“

V čase keď toto proroctvo bolo napísané, teda asi pred dvetisíc rokmi, to bolo veľmi nerealistické. Nikto totiž nedokázal zabezpečiť, aby človek, ktorý by si nedal nejaké znamenie na ruku, nemohol nelegálne obchodovať.

Dnes je to úplne reálne. Stačí zrušiť hotovostný platobný styk a čip na ruke môže slúžiť ako platobná karta aj ako občiansky preukaz. A pokiaľ bude existovať len bezhotovostný platobný styk, naozaj nikto, kto nebude mať ten čip, nebude môcť kupovať ani predávať.

Rozmýšľala som nad tým, ako je možné, že občania sa proti tomu zásahu vlády nevzbúria. Dôvod môže byť ten, že sa sloboda bude obmedzovať postupne. Na dejepise nás učili, že komunisti v Československu nezaviedli tvrdý totalitný režim hneď po nástupe k moci, ale slobody sa obmedzovali postupne. Prirovnáva sa to ku metóde ako uvariť žabu. Keď žabu hodíte do horúcej vody, vyskočí, ale keď ju ponoríte do studenej a postupne prihrievate, žaba si nič neuvedomí a keď sa spamätá, už je neskoro.

Aj preto si myslím, že hotovostné platby sa budú obmedzovať postupne, takže občania si maximálne pohundrú na internete (ani tam nie dlho, lebo aj tam bude stále väčšia cenzúra), až sa postupne úplne zrušia a platobné karty nahradia čipy pod kožou.

Aj v oficiálnom spravodajstve sa objavujú reportáže, že sa plánuje projekt čipov, ktoré budú zabudované pod kožu každého občana. Myslím si, že nebude také ťažké presvedčiť občanov, aby si ich dali zabudovať, lebo čipy budú mať viacero výhod. Napríklad občianske preukazy a kreditné karty sa môžu stratiť a zneužiť, čo v prípade čipov nehrozí. Okrem toho, ak sa vyhrotí kríza a politici ekonomické problémy zvalia na tých čo načierno obchodujú, zarábajú a neplatia dane, nebude ťažké presvedčiť občanov, že bezhotovostný platobný styk je to najlepšie riešenie.

Zatiaľ môžme len špekulovať, čo to znamenie šelmy na ruke môže byť. Možnože znamenie šelmy na ruke bude niečo úplne iné ako si ja myslím. Ale možnosť, že to bude čip, ktorý bude slúžiť aj ako platobná karta, je dosť pravdepodobná. Ak áno, naplní sa biblické proroctvo o posledných časoch.

Tu je reportáž zo správ Markíza na túto tému:

http://www.youtube.com/watch?v=v9YwvI3K-BU&feature=player_embedded

Ak si niekto myslí, že som paranoidná, tak vedzte, že v pohode používam platobnú kartu, ale znamenie šelmy na ruku si nedám, lebo podľa Biblie nikto, kto si to znamenie dá, nebude spasený.

 

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 560118x
Priemerná čítanosť článkov: 5046x

Autor blogu