Založ si blog

Evolučná teória v slepej uličke

 

V predchádzajúcom článku som napísala, že prírodný výber nevytvára nové živočíšne ani rastlinné druhy, ako si mnoho ľudí myslí. Prírodný výber len vyberá to najschopnejšie a to menej schopné likviduje. Sám evolucionista Dawkins priznal, že prírodný výber takýmto spôsobom zlikvidoval 99% druhov, ktoré kedy žili na tejto zemi.

Odkiaľ sa však tie miliardy živočíchov vzalo? Čo ich vytvorilo, keď to nebol prírodný výber? Ľudia si nesprávne predstavujú, že to bol tlak prostredia. Dôvod je ten, že všade okolo seba vidíme, ako sa technika neustále vyvíja a zdokonaľuje, máme napríklad stále lepšie počítače. Avšak tento príklad so zdokonaľovaním sa techniky sa nedá aplikovať na evolúciu, ktorá popiera Boha – Stvoriteľa. Živočích sa nezačne zdokonaľovať preto, že to prostredie vyžaduje, respektíve, môže sa zdokonaliť, ale len do určitej miery, pokiaľ mu to dovolia jeho gény.

Uvediem jednoduchý príklad. Ak sa ľudia presťahujú na stromy a budú z nich pravidelne zoskakovať a trénovať lietanie, nikdy ani po miliónoch rokov im krídla nenarastú, pokiaľ im najprv nevzniknú gény pre krídla. Avšak pokiaľ začnete pravidelne chodiť do posilňovne, svaly vám zosilnejú, lebo genetickú výbavu na to máte. Ak sa presťahujete do Afriky, pokožka vám ztmavne, lebo gény na to máte. To čo bežne v prírode vidíme je, že prostredie vypôsobí aktiváciu a deaktiváciu určitých génov – napríklad, že zvieratá, ktoré žijú v jaskyni po pár generáciách oslepnú, ale gény pre oči stále majú. Avšak pokiaľ gény pre oči nemajú nikdy vidieť nezačnú, pokiaľ im tie gény nevzniknú.

A prečo sa evolúcia nedá prirovnať ku stále sa zlepšujúcim počítačom? Lebo počítače vylepšujú ich stvoritelia – ľudia. Počítač sa nevylepšuje sám ani ho žiadne prostredie nedonúti zdokonaliť sa. Musí ho vylepšiť inteligentný konštruktér. Preto sa to nedá prirovnať ku evolúcii, ktorá popiera Stvoriteľa, ktorý tie miliardy génov vytvoril.

Odkiaľ sa teda podľa evolucionistov vzali miliardy druhov a všetky orgány? Náhodne.

Náhodne vznikli gény pre krídla, oči, pľúca a podobne. Samozrejme nepredpokladajú, že tie orgány boli hneď dokonlé, ale jedno pravidlo ostáva: Všetko vytvorili náhodné mutácie.

O génoch, DNA a mutáciách napíšem niekedy nabudúce.

Na záver však položím jednu otázku: Nezdá sa vám absurdné, že všetko živé čo okolo seba vidíte je údajne dielom slepej náhody?

Mne sa zdá viera v Inteligentného Stvoriteľa omnoho logickejšia.

Prečo Palestínčania nemôžu mať svoj štát.

01.02.2024

Tiež si myslíte, že keby Izrael dovolil Palestínčanom vlastný štát, nastal by mier? Počuli ste, že to je Izrael, ktorý odmieta koncept dvoch štátov? Ale čo ak vám poviem, že Palestínčania ponuku na vlastný štát dostali, ale odmietli? A vedeli ste, že to Palestínčania odmietajú dvojštátne riešenie? Prv ako vymenujem fakty z histórie, vyjasním pojmy Palestína a [...]

Ak Irán napadne Izrael, biblické proroctvá sa začnú napĺňať pred našimi očami.

30.01.2024

Fenoménom Biblie je to, že obsahuje množstvo jednoznačných proroctiev, z ktorých mnohé sa už presne naplnili. Nič také nie je v Koráne, či iných náboženských knihách. Veľa biblických proroctiev sa vzťahuje na štát Izrael a židovský národ. Keď Hamas napadol Izrael, v napätí som očakávala, či sa do vojny nezapojí Irán a ďalšie krajiny. Všetci kresťania totiž [...]

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár Slovenských politikov.

29.01.2024

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu. Niektorí slovenskí politici využili túto pamiatku na to, aby odsúdili Izrael za to, že sa rozhodli, že nedopustia, aby sa holokaust zopakoval a bojujú o svoje prežitie. Hamas je náboženské hnutie, ktoré má vo svojich stanovách, že ich cieľom je [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Mária Tvrdoňová

Vyštudovala som históriu na UKF v Nitre a ako koníček som sa venovala skúmaniu historickej dôveryhodnosti Nového Zákona. Na základe historických dôkazov som prišla k záveru, že fakty, ktoré svedčia v prospech tvrdenia že Ježiš vstal z mŕtvych sú veľmi presvedčivé. Vo svojom blogu chcem písať o dôveryhodnosti Biblie z pohľadu historičky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 557683x
Priemerná čítanosť článkov: 5024x

Autor blogu